De Onafhankelijke Partij gaat ook voor redden van de bijen

soorten wilde bijen die in Nederland leven. Recent onderzoek laat zien dat in de afgelopen 27 jaar de vliegende insecten met 75% zijn afgenomen. Naast het verdwijnen van voedsel en nestgelegenheid voor insecten spelen het gebruik van herbiciden en insecticiden, neonicoitinoïden,  in de landbouw hierin een cruciale rol.

Vandaag nog bevestigde de Europese voedselveiligheidsautoriteit dat neonicoitinoïden een risico zijn voor bijen. En in minder dan een maand stemmen Europese lidstaten over een volledig verbod. Nederland neemt nog geen standpunt in. Dit moeten we veranderen en dat kan nu!

Verschillende landen hebben al toegezegd een volledig verbod te steunen, maar het is nog net niet genoeg — een JA van Nederland zou de doorslag kunnen geven! Laten we minister Schouten massaal oproepen om voor een verbod te stemmen — voeg jouw naam toe en deel met iedereen:

Klik om de bijen te redden!

Insecten zijn enorm belangrijk voor het leven op aarde. Zij zijn de bestuivers van 80% van de wilde planten en vormen de voornaamste voedselbron voor vogels en veel zoogdieren. Insecten zijn ook onmisbaar voor de bestuiving van onze voedselgewassen. Ruim 70% moet bestoven worden. Een van de gevolgen van het verdwijnen van wilde bestuivers is een jaarlijkse schadepost van €15 miljard voor de landbouw in heel Europa. De consequenties voor de natuur en voor ons zelf zijn nauwelijks te overzien.

In de derde week van maart stemt de EU opnieuw over een definitief verbod voor buitenteelten voor de neonicoitinoïden: clothianidin, imidacloprid, thiamethoxam. Wij willen dat Nederland stemt voor dit verbod. Hiermee beschermen we niet alleen de bijen, maar ook onze eigen gezondheid en de vitaliteit van onze leefomgeving.

Klik hieronder om de petitie te tekenen en met te delen met vrienden en familie:

Klik om de bijen te redden!