Kandidaat no. 2: Trude Buysman – Koopman

trude vijfDe nummer 2 op onze kieslijst is Trude Buysman. Een bekende Bovenkarspelse die naast agrarisch ondernemer ook de eigenaar is van camping de Gouwe Stek en het Blote Voetenpad Gouwe Voeten. Visie en missie die als een rode draad door haar leven lopen is het helpen van andere mensen, onder andere door bij de touwtjes te komen en zo de regels om te buigen zodat de samenleving hier voordeel van heeft.

Dankzij de agrarische achtergrond doet Trude veel voor de agrarische sector, maar ook zet zij zich volop in voor het verenigingsleven. Zo is zij al jaren bestuurslid van het Vereenigingsgebouw in Bovenkarspel, heeft zij zitting gehad in zowel de medezeggenschap- als de ouderraad van de Willibrordusschool en probeert zij de algemene belangen te behartigen van ondernemers in de agrarische sector zoals een verbetering van de PR. Dankzij haar creatieve geest en enthousiasme heeft Trude reeds veel bereikt. Niemand zal de Westfriese Flora ontgaan zijn in februari, maar ook in het verleden heeft zij haar steentje bijgedragen in bijvoorbeeld de bloemkoolpromotie.

Gezondheid
Gezondheid is alles. Reeds in haar jeugd heeft Trude dit meegekregen doordat haar vader al vroeg ziek werd door bestrijdingsmiddelen. Daarom maakt zij zich er hard voor om te voorkom dat er gevaarlijke stoffen in ons milieu terecht komen. Juist daarom maakt zij zich hard voor de verwijdering van asbest. Asbest is een sluipmoordenaar.Er is niets ergers dan een ernstig ziek familielid, dat zullen velen kunnen beamen. Daarom is het van belang om er voor te zorgen dat al het asbest zo snel mogelijk uit Stede Broec verdwijnt, voordat er onnodig doden vallen. Elke zieke is er 1 teveel.

Lage inkomens
Daarnaast maakt Trude zich ernstig zorgen over de lagere inkomens die het door de crisis erg moeilijk hebben. Geld maakt niet gelukkig, maar het leeft zorgelozer. Daarom maakt zij zich er hard voor om de belastingen niet verder te verhogen en de schuldenlast van Stede Broec te verlagen zodat hier in de toekomst de vruchten van geplukt kunnen worden.