Kermis

img159

De kermis komt langs de Raadhuislaan.

Dit is de enige plek voor de kermis. Beste locatie in Grootebroek kopt de krant. Waarschijnlijk is het de enige plek waar de kermis weer tot leven kan komen. Echter tegen welke prijs. Om deze locatie geschikt te maken voor de kermis moesten er 8 volwassen Essenbomen gekapt worden.

Het College hield daarna pas een bewonersavond voor de buurt Waar de omwonenden konden luisteren naar een voldongen feit. De bomen waren al gekapt.

Het College heeft voor het terrein 150.000 euro vrijgemaakt, met als onderbouwing in de commissies en Raad, dat het terrein zo slecht was en dat het gevaarlijk zou zijn. Zware vrachtwagens zouden sporen in de verharding gereden hebben. Na daar ter plaatse de zaak in ogenschouw genomen te hebben bleek daar niets van.

De aap kwam uit de mouw. Het werd al snel een evenementen terrein genoemd, wat de kermis op deze plek mogelijk maakt. Bijzonder is te noemen dat 3 van de huidige coalitie partijen CDA, VVD en GBS in het verleden, toen men nog in de oppositie zat, geen cent wilde uitgeven aan de kermis. Dat was aan de exploitanten en de horeca. Nu geeft dit college zonder problemen 150.000 euro uit om de kermis te faciliteren.

Natuurlijk zijn kermisexploitanten op deze manier blij met medewerking van het huidige college.