OP’s Vuilvisdag 2012 groots succes!

Zaterdag 13 oktober hebben zo’n 50 vrijwilligers in 17 schuiten de wateren van de polder van Enkhuizen tot Hoogkarspel schoongevist tijdens de jaarlijkse Vuilvisdag georganiseerd door de Onafhankelijke Partij Stede Broec.

Veel schuiten begonnen reeds vroeg aan hun tocht. Gewapend met harken, haken, kloeten en grote stukken zeil op de bodem van de schuit, sloegen vrijwilligers aan het vuilvissen. Iedere schuit nam een aparte route vaarwater voor zijn rekening. Van Grootebroek tot de Vest rond Enkhuizen, en van Hoogkarspel tot het Streekbos: vele sloten werden schoongevist.

Van 11.00 tot 13.00 uur stond er een door Gemeente Stede Broec geregelde kraan gereed op de losplaats welke zorgvuldig het vuil uit de schuiten hengelde en over 2 containers verdeelde. De buit bestond uit veel flesjes, blikjes, hout, tempex, plastic en de gebruikelijke voetballen. Maar ook de nodige fietsen werden opgevist onder bruggen vandaan en de schuit uit Enkhuizen viste zelfs een heuse brommer uit het water. Als beloning stond er een grote kom snert te wachten op de vrijwillige vuilvissers, mede mogelijk gemaakt door het Vereenigingsgebouw Bovenkarspel.

Vuilvissers: ontzettend bedankt!
Graag tot volgend jaar.

OP Stede Broec

vuilvisdag 2012 coverfoto

© OP Stede Broec