Jeugd en alcohol: slechte combi

Krant

Het artikel over jeugd en het drinken in het nhd van (teveel) alcohol doet veel stof opwaaien bij de jeugd. Velen vinden Dagmar maar een klikspaan dat zij het probleem durfde uit te spreken bij de politiek. Maar wij vrezen dat het drankprobleem van onze jongeren veel groter is dan in het artikel omschreven. De Onafhankelijke Partij is van mening dat dit echt niet kan.

Het drankgebruik is groot. Dit moet een halt worden toegeroepen. De reacties van de jongeren op het stukje van Dagmar zeggen genoeg en hieruit blijkt dat veel jongeren het drinken van alcohol een normale zaak vinden.

Dat is niet voor niets; uit onderzoek blijkt dat de hersenen van jongeren veel schade ondervinden van alcohol, zelfs tot 25 jaar! Volwassenen moeten de jeugd waarschuwen voor de gevaren van alcohol Dit is een opvoedtaak. In de pubertijd is de jeugd gevoelig voor groepsdruk en wil er graag bij horen.

De Onafhankelijke Partij is van mening dat we wetgeving zo goed mogelijk moeten handhaven om zo veel ellende door alcohol te voorkomen. Het is nog steeds heel gemakkelijk voor de jeugd om aan alcohol te komen. Daarom moeten controles hierop beter. Niet alleen in de horeca en evenementen maar ook bij de vele kermisborrels.

De Onafhankelijke Partij is van mening dat voorlichting aan ouders en hen laten zien welke gevaren de kinderen lopen misschien de weg van (teveel) drinken kan doorbreken.